fredag 14. mai 2010

Kulturen på Kypros - en økende nasjonalfølelse!


Mange vil nok mene at det å reise til Kypros er å reise til et land med en helt unik kultur. Den greske invasjonen kan ikke på noen måte sies å være synlig når du skal ut og etterforske kulturbegivenheter i det nydelige kypriotiske landskapet på kyprosferien din. Det er selvfølgelig en touch av greske guder og hvite bygninger involvert, men Kypros har så utrolig mye mer enn dette å by på.

Kypriotene er veldig stolte av sin kulturarv som strekker seg tilbake mer enn 9000 år.. Nordsiden av øya er opptatt gjenskape seg selv i bildet av Tyrkia slik at de får innpass til sitt vakre naboland. Dette med at Kypros har blitt en egen stat er med på å bygge nasjonalfølelsen til de fleste kypriotere, og du finner ikke mange på Kypros som ser på seg selv som tyrkere eller grekere.

Greske templer og eldgamle bygninger preger landsbygda på Kypros, og det er mange steder der man kan se de tingene som ble bygget for 500 år siden. Det er blitt flere og flere turister som kommer og ser på disse tingene på sin Kyprosferie, uten at det er blitt for kommersielt av den grunn.

Kulturen på Kypros er med andre ord preget av at landet har fått sin egen identitet. Kypriotene føler seg endelig hjemme i sitt eget land, noe som vi andre bare kan sette stor pris på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar