Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

tirsdag 1. juni 2010

Ferieøya Kypros delt mellom grekere og tyrkere


Fra gammelt av er egentlig ferieparadiset Kypros en slagmark for en av de bitreste "krigene" i Sør-Europa som noen gang har utspilt seg. Hellas og Tyrkia er to land med vidt forskjellige meninger hvorvidt Kypros skal være en gresk eller en tyrkisk øy. At kypriotene gjorde krav på at Kypros skulle være en selvstendig stat er ganske nytt.

For deg som turist vil du kanskje ikke legge merke til de ekstremt hatske meldingene som tyrkerne og grekerne sender seg i mellom, men om du drar litt lenger vest eller øst på ferien din, så finner du fort et ekstremt hat i begge leire. De siste årene har dog kypriotisk politi fått skikk på tyrkere og grekere som prøver å ødelegge festen og moroa på partysteder som Ayia Napa, og tumultene dem i mellom har blitt holdt til et minimum.

Per dags dato er det to syn på Kypros;
- det finnes de som mener at Kypros er en egen stat og har rett på egen hovedstad, flagg og styresett. Per dags dato er også dette den politiske konklusjonen.
- du har også de som ser på Kypros som delt mellom tyrkerne og grekerne, der begge parter sterkt prøver å overta ferieøyen.

Hva som er riktig beslutning til slutt er vel strengt tatt opp til deg, men om Kypros en dag skulle blitt muslimsk, så er vel det en mulighet for at partydestinasjonen Ayia Napa en dag vil gå under dukken. Jeg vet ikke , men håper at vi kan fortsette å legge feriene våre til Kypros sånn som før.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar